חישוב התשלום לגננות בקורונה

שאלה:

נהוג שעבור ילד הנמצא בגן משלמים גם את חודשי החופש כמו אב וניסן, כעת שהגן מושבת סוכם מראש על תשלום חלקי לזמן ההשבתה, ברצוני לברר איך התשלום לגבי החודשים הנ"ל האם יש להפחית לגביהם את התשלום, וא"כ כיצד לחשב זאת, [מקובל שמי שמגיע באמצע השנה לגן משלם את חודשי החופשה רק באופן יחסי.]
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

ניתן לחשב את החודשים של הסגר שמשלמים 70% ולפי חלק זה להפחית מחופשת ניסן ואב. למשל אם הורה שלח אחרי חודש מתחילת השנה יכול להפחית עשירית מתשלום של החופש, לכן במקרה שהיה סגר חודש והתנו שישלם 70% יצטרך לשלם על אותה עשירית 70%. חישוב זה הוא סכום מועט מאוד, ואין צרוך להיכנס לדקדוקי עניות…

בהצלחה.