השבת אבדה באיפון

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
האם אדם המוצא איפון חייב להחזירו?

תשובה:

שלום וברכה,

אין מצוות השבת אבדה בדבר שיש איסור להחזיקו. ולכן אם מצא אייפון אסור להשיבו לבעליו. מאחר וכל גדולי ישראל סבורים שאין להחזיק מכשיר לא כשר ולכל הפחות מכשיר שאינו מוגן.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן.

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. אל כבוד הרבנים
    אני מכיר הרבה רבנים שמתירים אייפון כמובן לא פרוץ….

    וממילא לתת היתר כה גורף לא להשיב נראה לי אולי מעט קיצוני…

  2. גם אני כתבתי כך שאיפון לא פרוץ חייבים להחזיר וקיבלתי תגובות שאין כזה דבר איפון חסום. רק בסמרטפטון יש חסימות אם רוצים. אשרינו שאנחנו לא מבינים…

  3. אם מישהו מוצא סכין חייב להשיבו?

    אפשר להשתמש עם הדבר לב' אופנים,

    א. להרוג אנשים
    ב. לחתוך ירקות

    זה לא בדיוק דוגמא טובה,

    אבל העיקרון נכון.

  4. הדמיון ממש לא נכון. במכשיר לא מוגן הוא נאסר על ידי כל גדולי ישראל מכל העדות והחוגים. ועצם החזקתו הוא איסור גם אם המחזיק משתמש בו רק לדברים הנצרכים. ובנוסף שאדם שמחזיק דבר כזה מביא קרירות בנושא חמור כל כך שרבים חללים הפילה כידוע…

  5. לגבי הדוגמא.
    אם הסכין נניח שהיה מפתה אותך להרוג סתם ודאי שהיה אסור לחזירו ה"ה סמרטפון פרוץ אפי' שאפשר לראות איתו לוח שנה מקצועי אבל הוא מפתה לראות דברים אחרים יהי רצון שלא ניפול לא אנו ולא ילדינו בנסיון נורא ואיום זה.
    יישר כח לרבנים על האתר הנפלא.

  6. בקיצור התשובה של הרב כפי שהבנתי היא
    [כמובן בלי להיגרר לוויכוחי סרק האם גדולי ישראל כן אסרו או לא אסרו כמובן שכל אחד ישאל את הרב שלו…]
    שבאופן שהוא וודאי אסור להחזיקו אסור או אין צורך להשיבו…

    השאלה רק אם יש מישהו שהולך בקיצוניות ע"פ רב שלו שאומר שאסור בכל אופן אפילו מסונן /מושגח וכו' האם מותר לו לא להשיבו?
    אפי' שסביר להניח שבעל האבדה מחזירו בהיתרו של הרב שלו?