ספר שאבד לי ויש כמוהו בספרייה

שאלה:

שלום! מה הדין אם חסר לי ספר במקום, משום שאני מרשה לכולם להשתמש בו, ואני רואה כעת ספר כזה בספרייה, ודי בטוח שהוא שלי, אך אין לי עליו שום סימן. בספריה לא חסר ספר כזה, וגם ניכר הבדל בין הספרים של הספרייה לספרים אחרים. האם אני יכול לקחת את הספר?

תשובה:

שלום וברכה,

אם ניכר שהספר אינו שייך לספריה והספק אם שייך לך או לאחר, אתה יכול לקחת את הספר לעצמך. ולמרות שאתה לא מוחלט שזה שלך, מותר לך לקחת, מאחר ויש ספק ואתה מוחזק לא יהיה ניתן להוציא מידך עד שיביא הוכחה שהספר שייך לו. וכ"כ בפתחי חושן אבדה ח"ג הערה נג.

בהצלחה.