כשרות גז ביתי המיוצר מפסולת בשר וחלב

שאלה:

בניתי מערכת ביוגז בביתי. פסולת המטבח מועברת לכור, בו נוצר גז methane. הגז מועבר לכירה במטבח. מישהו העיר לי שיש דיון הלכתי בנושא זה, בנוגע לבישול מאכלי חלב/בשר מפסולת חלבית/בשרית. זה נראה לי אבסורד – הגז מיוצר מפסולת שאינה ראויה למאכל, ובסופו של דבר הגז רק מחמם את הסיר על הכירה. מה משנה ההיסטוריה של הגז? האם נאמר שביצה שהוטלה על ידי תרנגולת שאכלה עכביש היא טריפה?!

תשובה:

שלום וברכה

ככל שהגז נוצר מעצמו ללא כל חימום אינני רואה בזה בעיה, אין בו כל ממשות מעצם הפסולת, אבל אם יש צורך לחמם את הפסולת כדי ליצור גז, עצם החימום של פסולת בשר וחלב מהווה בישול שלהם יחדיו. אני לא מספיק בקי במה מדובר, לכן אשמח שתשאל במכון הטכנולוגי להלכה של הרב הלפרין המתמצאים בנושאים אלו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ביוגז עובד רק עם ירקות ופירות לא מובן על מה מדבר הפונה על בשר וחלב – אולי התכוון בחזקת חלב/בשר אבל ככה בפשטות אין כאן שאלה, אלא אם כן אנו טועים?