בושם בשבת / שטיפת כלים בשבת

שאלה:

שלום, רציתי לדעת
1. איזה כלים מותר לשטוף בשבת ואיזה לא?
2. באיזה אופן מותר להשתמש בבושם בשבת? להתיז על הבגדים מותר?
תודה רבה

תשובה:

שבוע טוב

מותר לרחוץ רק כלים שיש בהם צורך לשבת זו, אבל אין צורך להקפיד על המספר. כלומר, אם צריך צלחות וסכו"ם לבוקר, מותר לרחוץ את הצלחות והסכו"ם בליל שבת ואין צורך לדקדק כמה בדיוק יצטרכו מחר. אבל כלי שאין בו צורך בשבת אין לרוחצו, אלא אם כן עצם היותו מלוכלך במטבח גורם תחושה לא נעימה ויש צורך לשבת עצמה שיהיה נקי. הרחיצה כמובן תהיה ללא ספוג – סקוצ', אלא רק בסליל פלסטיק או מתכת שאינו סופג המיועד לשבת.

מותר להתיז בושם נוזלי מכל סוג שהוא בשבת. על הגוף ולא על הבגד, ראי כאן.

שבוע טוב ומבורך.