בדיקות אחרי רחיצה בשבעה נקיים

שאלה:

שלום לרב ,
בהמשך לשאלה הקודמת
קראתי שיש לנקות את הטבור לפני טבילה . לא ידעתי זאת ולא ניקיתי. בדיעבד זה בסדר ?
לגבי בדיקות טהרה:
אם בדקתי ביום הראשון 2 בדיקות ואחר כך מהיום הרביעי המשכתי לבדוק פעמיים ביום, כי נתקלתי בכתמים( לא אוסרים) ולא רציתי להיאסר. בדיעבד זה בסדר?
אני חושבת שעשיתי בדיקה אחת ביום השני בבוקר אבל לא בטוחה.
בנוסף, אם בדקתי את הבדיקה השניה של היום השביעי מיד לאחר שהתקלחתי זה נחשב? קראתי שעדיף לא להתרחץ וישר לבצע בדיקה אלא צריך לחכות . לא ידעתי זאת.
לגבי בדיקת הפסק בדרך כלל הייתי מתקלחת ומבצעת את הבדיקה . אני חושבת שספיציפית בהפסק הזה עבר קצת זמן אבל לא בטוחה כמה . זה היה יום שישי והתקלחתי מוקדם יותר .
אם שמתי תחתונים לבנים מהיום השני ואז שוב נראה לי מהיום הרביעי או החמישי( בגלל הכתמים) זה לא מעכב?
אני כל הזמן נתקלת בדברים חדשים שלא ידעתי עליהם וזה מעלה לי חששות . קבעתי עם רבנית שתסביר לי דגשים הלכתיים חשובים .

תשובה:

שלום וברכה

הכל בסדר גמור.

ככל שעושים רחיצה פנימית בתוך המקום, יש להמתין אחרי הרחיצה עד הבדיקה לכתחילה רבע שעה ולכל הפחות כמה דקות. זה חשוב בעיקר בהפסק טהרה ובבדיקה של ימים ראשון ושביעי [לפחות אחת מהן].

להבא יש לשים בגד לבן כל השבעה נקיים, אין היתר בשבעה נקיים לשים בגד צבעוני כדי להמנע מכתמים, אלא אם כן יש סיבה לדבר, למשל ידוע על פצע ולא רוצים להכנס לשאלות וכדומה ובהתייעצות עם רב.

כרגע הכל טוב.

שבוע טוב.