מותר להשתמש בנפצים בפורים?

שאלה:

שלום הרב, אני בן 9, רציתי לדעת אם מותר להשתמש בנפצים בפורים?

תשובה:

שלום וברכה חביבי, הראתי את שאלתך היפה לבן שלי שהוא בן 8, כמעט בגילך, הוא אמר: "ודאי שאסור, זה מפחיד אותי"! זה כבר חלק מאוד חשוב מהתשובה… הרעש הזה מבהיל ילדים ואנשים מבוגרים, וגם מי שאינו נבהל, זה לא נעים לו… גם לי זה מאוד לא נעים. אז למה לעשות לאנשים דברים לא נעימים?! תזכור תמיד כל החיים, להיות תמיד מאלו שמשמחים אנשים ולא מאלו שמצערים אותם… תמיד תהיה בצד המחייך והמשמח.

מלבד זאת, השימוש בנפצים הוא סכנה חמורה! בכל שנה יש לא מעט ילדים שנפצעים מהשימוש הלא זהיר במוצר המסוכן הזה. לפעמים הם אפילו מתלקחים לבד, בלי שמישהו ידליק אותם, וגורמים נזק וסכנה.

אין כל צורך בדבר הזה, ויש להמנע לגמרי.

פורים שמח, ותמסור להורים שמאוד נהנתי מהשאלה שלך, ובעזרת ה' תגדל לתלמיד חכם אמיתי, ירא שמים ובעל מידות טובות.

שבת שלום וחודש טוב.