תפילין שנשפך עליהן קפה

שאלה:

שלום כבוד הרב,

לצערי קפה נשפך על הרצועות של התפילין של היד, ועוד ייתכן שאחזתי בבית של התפילין של היד עם ידיים מלוכלכות ומדביקות מאותו הקפה שנשפך.

מדובר על קפה עם חלב באופן שזה ממש מדביק.

לגבי מה שנשפך על הרצועות לקחתי מטלית לחה וניגבתי לכל אורך הרצועות משני הצדדים.
אם זה עוזר, יש על המטליות הכשר, אבל לא עשיתי את זה לשמה.

ובנוסף כאשר ניגבתי יצא די הרבה נוזל מהמטלית.

האם כל זה בעייתי ?

אם אני חוזר ומנקה מחדש את הרצועות לשמה עם מטלית אחרת, זה בסדר ?

אי אפשר לזהות איפה נשפך בדיוק מפני שהרצועות שחורות משני הצדדים.

ועוד לגבי הבתים מדובר על הבית של היד ואני לא יודע איפה בדיוק אחזתי / נגעתי. ועוד אני לא יודע אם הידיים היו בהם ממשות של לכלוך או לא.

אשמח למענה לפני השקיעה תודה.

תשובה:

אין שום בעיה, מטלית לחה לא משאירה ממשות, ברגע שהמים מתייבשים נגמר, ואין צורך לנקות "לשמה". אבל את הבתים אין לנקות אלא במטלית סחוטה היטב היטב, כדי שלא יבלע מים שעלולים לפסול את הפרשיות. להבא יש לשמור על התפילין יותר…

בהצלחה