הלכות לפני טבילה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
מספר שאלות:
1. אם נהגתי עד לפני הקורונה לטבול 7 פעמים ומאז הקורונה טובלת 3( טבילה אחת , מברכת ואז עוד 2) אם חוסנתי נגד קורונה האם עליי לחזור למנהגי הקודם או שעדיין יכולה 3 פעמים כי עדיין יש סיכון?
2. מאז החתונה אני מברכת בתוך המקווה אך הבנתי שספרדיות מברכות מחוץ למקווה . יכולה להמשיך כפי שנהגתי עד כה?
3.לגבי חציצות : עד כמה צריך להקפיד על יובש בשפתיים, עור שקצת מתקלף מכוויה שקיבלתי, קליפות וקסקסים בראש , לכלוך בציפורן שלא יורד .
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

אם עברת חיסון שני את יכולה לחזור לטבול שבע.

עדיף לנהוג כמנהג אבות.

מנקים נורמלי מה אפשר בלי לחץ ומעבר לכך אין מה לחשוש.

בהצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לגבי השאלה השניה: מצד אבי אני אשכנזיה( לא יודעת אם היו שם מנהגים, אולי דורות קודם כן) והתחתנתי עם ספרדי . עליי לנהוג כמנהג בעלי בעניין זה ?
    אם כן עליי לעשות התרת נדרים אם נהגתי שנים כמנהג אשכנז?
    מה עדיף בטבילה הקרובה ?

    בנוסף,אם יש חשש שבעת הטבילה אעצום עיניים חזק או אסגור חזק את הפה והשיניים יגעו אחת בשניה ( קשה לי להיות רפויה בטבילה ) זה מהווה חוצץ ?עדיף להיות עם פה מעט פתוח? ( למרות שזה נראה עוד יותר קשה כי אפשר לבלוע מים). אם טבילה אחת לפחות נעשתה באופן כשר ויש לי ספק לגבי שאר הטבילות זה בסדר?
    במידה ומוצאת עליי שערה כי זה קורה לפעמים בגלל נשירה . אפשר לסמוך על הבלנית אם היא אומרת שלדעתה זה לא חצץ בטבילה כי יום שישי אין עם מי להתייעץ כל כך ? או שבמידה ויש ספק כדאי להמתין ולשאול רב ?

  2. אם בעלך ספרדי הרי שאתם ספרדים המנהגים הם תמיד לפי הבעל.
    כאשר את עושה שבע טבילות אחת ודאי בסדר, בלי לחץ.
    אין חשש לגבי השערות.