ברכת המזון

שאלה:

שלום.
*אדם נשוי בלי ילדים צריך להוסיף בברכת המזון גם ״ואת זרעי״? אם לא, אז גם לא כשהאישה בהריון?
*והאם צריך לאמר את ה״אבי מורי ואמי מורתי״ שנמצא בסוגריים?
*האם המנהג לפרוש את הידיים לצדדים בפותח את ידך זה מנהג של עדה מסויימת או שכל אחד יכול לעשות זאת?

תשובה:

שלום וברכה

אם אין לו ילדים אין מה לומר ואת זרעי, אבל אם אשתו בהריון נראה שיש לומר.

בודאי יש לברך גם ההורים.

כל אחד יעשה כמנהגו בענין פתיחת הידים.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אני חושב שבמקור מי שאכל על שלחן אביו היה אומר "אבי מורי בעל הבית הזה ואת אמי מורתי בעלת הבית הזה". אמנם, ראיתי סידורים בהם גם נוספת בסוגריים תיבת "ואת" (את אבי מורי (ואת) בעל הבית הזה ואת אמי מורתי (ואת) בעלת הבית הזה).
    יש לציין כי רבים אינם מודעים לכך שנוסח "במרום (או: ממרום) ילמדו עליהם ועלינו זכות וכו'" הוא המשך של הברכה הזו.