גרירת אנשי הבית אחרי הדלקת נרות

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני בחורה בת 23 לא נשואה גרה עם ההורים ,כשאמא שלי מדליקה נרות שבת ומכניסה את השבת(פעמים גם לפני זמן הדלקת נרות ) זה חל גם עלי ?או שאני צריכה להגיד שאני לא מכניסה את השבת עם אמא שלי -או שאין צורך בכלל להגיד דבר כזה מראש ויכולה להכניס את השבת עד שקיעה
ועוד שאלה :אני גרה בעיר לא חרדית ובשבת לפעמים יוצאים לטייל ולוקחים איתנו כל מיני חפצים ,אני לא יודעת אם יש עירוב בעיר או בשכונה שלנו, וניתן לטלטל דברים ,עם מי אפשר לברר דבר כזה ,?
תודה רבה ויום טוב(:

תשובה:

לא את לא נגררת אחריה בקבלת שבת אבל אל תשכחי לקבל שבת מספיק מוקדם – לקיים מצות תוספת שבת.

לגבי העירוב יש לשאול רב מקומי ירא שמים ותלמיד חכם.

מקורות:

בפרי מגדים בסי' רסג משבצות זהב ס"ק א שגם כאשר האשה מדליקה בני ביתה אינם נגררים אחריה, אפילו הם מתנהלים תמיד על פי דעתה. אחר האב הרבה פוסקים סוברים שבני הבית נגררים, ראה רשימה ארוכה בפסקי תשובות שם אות לז.