תשלום למורת קריאה עבור תקופת הסגר

שאלה:

שלום רב
במוסדות בעירנו ההורים שילדיהם בגן חובה מחויבים לשלם למורת קריאה שנשכרת ע"י החדר . התשלום הוא 1500 לשנה 150 לחודש .
השאלה אחרי כול הסגרים והימים בהם היא לא לימדה האם ההורים מחויבים לשלם את הסכום המלא . החדר מבחינתו דורש סוכם מלא בטענה שהיא הכינה לילדים חומר ללימוד בבית .
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

הסגר הכללי דינו כמכת מדינה שההפסד על המורה, ואין חובה להורים לשלם עבור תקופת הסגר. אם המורה הכינה חומר קריאה יש לשלם לפי ערך העבודה – וודאי שערכו פחות בהרבה ממורה שמלמדת. אולם מן הראוי שישלמו כשליש מהתשלום מלבד התשלום של החומר קריאה ששלחה המורה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.