לחמניות בסופר בד"ץ או רבנות?

שאלה:

שלום הרב,
בסופר ישנה מאפיה, כשהייתי שם ראיתי במאפיה תעודת כשרות של רבנות מקומית(אולי את הכשרות בד"ץ כתוב על דף כמו שהם כותבים בקצביה) ועל השקית של הלחמניות כתוב "כשרות המוצר הקפוא בד"ץ העדה החרדית", הם גם כותבים שההוראות הכנה נשלחות ממאפית בונז'ור אך הם לא אחראים על שינויים ברכיבים ובכמות הרכיבים וכו'.
התקשרתי לסופר והם אמרו לי שהמאפיה בד"ץ העדה החרדית (ואתמול אני חושב ששאלתי ואמרו רבנות אם אני לא טועה, אולי לא הבינו מה אני מתכוון…).
ניתן לאכול מהלחמניות?
תודה רבה הרב

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שהכוונה שהמוצר הקפוא הוא בד"ץ אבל האפייה נעשית במקום והיא בכשרות הרבנות המקומית, בענין זה כדאי לדעת מי המשגיח ולבדוק אם הוא מקפיד על אפיית ישראל כפי כללי הדין, ואם נעשה בתנור גם דברים אחרים שכשרותם מפוקפקת, אם הכל בא רק מהמאפייה ולא נעשה שום דבר נוסף מלבד הכנסה לתנור על ידי יהודי, זה מותר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ועל הצד הטוב, לרווחא דמילתא, כדאי להפריש חלה ללא ברכה, פשוט לקחת חתיכה קטנטונת ולומר הרי זו חלה, להניח החתיכה שהוצאה בשתי שקיות ניילון או שקית אחת עבה, לקשור היטב את השקית ולהשליח לפח