ש"ץ המתעטף בטלית במנחה – האם יברך?

שאלה:

אם אני ניגש חזן במנחה, צריך לברך על הטלית?

תשובה:

שלום וברכה

נהגו שלא לברך על הטלית, משום שחששו לסברתו של השערי אפרים שעיטוף הנעשה לשם כבוד – כבוד הציבור, ולא בתורת לבישה, לא מברכים עליו.

מקורות:

ראה משנה ברורה בסי' יד ס"ק יא שנקט בפשטות שיש לברך על הטלית כיון שכל הציבור שותפים בה ואינה נחשבת טלית שאולה, וכך כתבו הרבה מאוד פוסקים, ראה למשל פרי מגדים שם ס"ק ו, בן איש חי פרשת לך לך, ערוך השלחן שם סעי' י, כף החיים שם ס"ק טו. אולם ראה בהליכות שלמה פרק ג סעי' יב שאין לברך, וכ"כ ברבבות אפרים ח"א סי' כא ובעוד מקומות שמנהג העולם שלא לברך מחמת הסברא הנ"ל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. למיטב ידיעתי כל בני ספרד ללא יוצא מן הכלל מברכים.
    מדוע להפסיד את הברכה?
    במקום מנהג לא אומרים סב"ל ועוד כאן שיש צי של פוסקים גדולי עולם שמורים לברך.