משיכת פיצוי מהרשות לאכיפה וגביה

שאלה:

שלום רב
רציתי לשאול את כבוד הרב, לפני שנה בערך במוצאי פורים היה לי ויכוח מילולי עם מישהו באוטובוס ולפתע בא אח של זה שהתווכחתי איתו ונתן לי אגרוף פיזית, ראיתי שהוא איש אלים אז התקשרתי למשטרה וכשהוא רצה לברוח ניסיתי לצלם אותו ואז הוא תפס לי את המצלמה מהיד ונתן לי בעיטה ועוד, כשהמשטרה הגיעה הוא כבר ברח אך הם תפסו את אחיו שאיתו התחיל הויכוח וע"פ זה ידעו מי התוקף, ואז הם אמרו לי להגיש תלונה בתחנה, הלכתי לתחנה להגיש תלונה ואחרי חקירה שלי אמרו שהם יזמנו אותו לחקירה ג"כ, לאחרונה קיבלתי מכתב מהמשטרה שבו נאמר שהתיק נסגר בהסדר מותנה והוא שילם קנס ופיצוי, ולאחמ"כ קיבלתי מכתב מרשות האכיפה והגביה שאני זכאי לקבל 750 ש"ח שאותו תוקף שילם.
שאלתי לכבוד הרב שליט"א האם מותר לי אכן להגיש את הבקשה ולהשתמש עם הכסף היות שזה לא יצא ממנו בדין תורה.
תודה רבה וסליחה על האריכות

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לתבוע במשטרה על אדם שמכה, מאחר ובתביעות פליליות אין לבית דין כוח לכפות ולהעניש, ולכן גם מותר לך את התשלום שענשו את המכה. יתר על כן שגם לפי הלכה המכה חייב לשלם חמשה דברים על הכאתו, ומסתבר שלפי הלכה חייב יותר מהמחיר שנקוב לעיל.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן.