הזמנתי מוצר והחזירו לי את הכסף בטעות

שאלה:

היזמנתי מוצר מebay עם אפשרות להחזיר למוכר תוך 30 (בתשלום המשלוח חזרה). המוכר התעכב כמה ימים ולא שלח את המוצר. שלחתי פנייה למוכר דרך ebay להחזיר את המוצר בציון הסיבה שלא שהמוצר לא נשלח. המוכר הגיב לי חזרה במייל אישי ולא דרך ebay שהמוצר נשלח ולא עודכן באתר וכבר אין באפשרותו לעצור את המשלוח. מכיוון שהמוכר הגיב לא דרך ebay הפנייה ששלחתי להחזרת המוצר נותרה ללא תגובה מצד המוכר ומכיוון שכך ebay זיכוי אותי בסכום המלא.
כרגע המוכר עוד לא פנה אלי.
במידה והמוכר יבקש את הכסף האם עלי לשלם לו?

תשובה:

שלום וברכה,

הכסף שנשלח לך דינו כטעות גוי שמותרת. ועל כן אם לא פונים אליך מותר לך להשאיר את הכסף בידיך. והיה אם המוכר ידרוש את כספו חייבים לשלם לו, מאחר ויש בדבר חלול השם.

בהצלחה.

מקורות:

טעות גוי מותרת ובלבד שלא יודע לו, ואם נודע לו טעותו אסורה משום חלול השם.