האם יש דרך שכהן יוכל להחזיר את גרושתו?

שאלה:

שלום, שמעתי שכהן שרצה להחזיר גרושתו אמרו לו שיצטרך לחתוך אצבע זה נכון? הוא לא רצה, מה פתרונות שכהן יכול להחזיר גרושתו?

תשובה:

שלום רב,

אין אפשרות לכהן להחזיר את גרושתו. זה איסור דאורייתא.

האופציה הזו שאמרו לך מלבד הרתיעה מעצם הרעיון הזוועתי הזה, הטעות נובעת מכך שכהן בעל מום הוא פסול לעבוד בעבדות בית המקדש. אבל זה ממש לא רלוונטי להפוך אותו שלא יהיה כהן ויהיה מותר לו להינשא לגרושה. כהן נולד כהן, לעולם ישאר בכהונתו.