בר מצוה בתענית אסתר – חייב בתענית?

שאלה:

בר מצוה ביום י"ג באדר האם יש לבעל הבר מצוה לצום או כיון שצום תענית אסתר קל פטור

תשובה:

שלום וברכה

אינני רואה סיבה למה לפטור, אם הוא בר מצוה הוא מחוייב… וכי אם היה נעשה בר מצוה יום קודם היה יותר חזק? כמובן אם יש סיבה ספציפית של חולשה מיוחדת וכדומה תתייעצו פרטני.

רוב נחת ומזל טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש אומרים שביום הבר מצוה דומה לחתן ולכן נוהגים לא לומר תחנון באותו היום וכיון שתענית אסתר דינה קל יותר משאר התעניות אולי יש צד לפטור אותו