תשלום וועד בית שהונח בארון חשמל ואבד

שאלה:

בס"ד
לכבוד הרבנים הגאונים שליט"א
במידה וסוכם מול הדמות האחראית לשים את דמי הוועד בית במקום מסוים בבניין(לצורך העניין בארון החשמל)
נציין שאת הרעיון העלתה האישה שאחראית על וועד הבית בבניין.
האם בגלל שוועד הבית קיבל/ה אחריות על כך היא תהיה חייבת אם הכסף יגנב או יאבד?
תודה רבה רבה ישר כח גדול!!כל הברכות והישועות.

תשובה:

שלום וברכה,

שכן שמניח את הכסף הארון חשמל והכסף נגנב חייב השכן לשלם שנית ולא נפטר מהחוב לוועד הבית כשמניח בארון חשמל, למרות שפעל בהוראות של וועד הבית.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן קכ סעיף א. וסימן קכא סעיף א. ובנתיבות שם שמבאר חילוק אם הכסף נשלח על ידי שליח של המלווה אפילו הוא קטן – שנפטר הלווה, ואם הניח במקום מסוים שאין הלווה נפטר בכך.