נגיעה במאכלים לאחר השינה

שאלה:

לרב שלום.
האם הדין של שינה על מאכל נוגע גם לעניין ש..:
האוכל לא היה תחת הבן אדם אלה מעליו
נגיעה באוכל לאחר השנ"צ [לפני הנטילה]
נגיעה באוכל לאחר השנת לילה [לפני הנטילה]
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

בפוסקים הובא רק על שינה מעל אוכל ולא מתחתיו.

נגיעה באוכל לפני נטילת ידים בבוקר [מה זה השנ"צ לא הבנתי] אסורה, בדיעבד האוכל לא נאסר, אלא שאם ניתן לרוחצו שלוש פעמים יש לעשות כך, ואם לא ניתן מותר לאוכלו כך [יש מאכלים שמתקלקלים מהרחיצה כמובן וזה לא צריך רחיצה] למעט שיכר – בירה, שאם נגע בה היא אסורה בשתייה.

ראה כל פרטי הדינים האלו בתחילת סי' ד בשו"ע או"ח.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום כבוד הרב, כתבתם :
    "נגיעה באוכל לפני נטילת ידים בבוקר אסורה, בדיעבד האוכל לא נאסר, אלא שאם ניתן לרוחצו שלוש פעמים יש לעשות כך, ואם לא ניתן מותר לאוכלו כך"

    מה הכוונה בדיעבד ?
    כלומר בדיעבד שכבר נגעו לני נטילה הדבר מותר, או בדיעבד – כלומר שלכתחילה אסור לאכול מאכל זה אם לא בשעת הדחק ?