חימום פרווה עם בשר במיקרוגל

שאלה:

שלום, דבר שחומם במיקרוגל ביחד עם קציצות בשריות ולא נגע בהם, האם הוא בשרי וצריך לחכות אחריו כאחרי בשר?
מה הדין לספרדים ואשכנזים.
אשמח מאד להסבר בהרחבה ומקורות .
ברכת שמיים עליכם.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

על מעבר אדים בלבד ללא נגיעה אין חובת המתנה שש שעות. גם בתבשיל שהתבשל ממש עם בשר וספג מטעמו כמו תפוחי אדמה שהתבשלו יחד עם עוף בסיר, נחלקו הדעות, ואף שהנהג לאסור כמובא ברמ"א בסי' פט, זהו דוקא בגלל שיש ממש מעבר של רוטב ובלעת טעם ממשי ולא בחימום משותף באותו תנור עם ריחא בעלמא. כמובן לאכול עם חלב ממש אסור.