הכשרת כלים ע"י כיריים גז

שאלה:

שלום כבוד הרה,
כתוב בספר פניני הלכה :

"למעשה, יש להכשיר מחבת בליבון קל, היינו חימום המחבת על הכיריים עד שאם יניחו על המחבת נייר – ייחרך, או אם ימתחו על שפתה חוט דק – ייחרך וייקרע מרוב החום. שכך הכשרתה כדרך שימושה. וכך גם נוח להכשירה, שכן מדובר בחימום המחבת כשהיא ריקה על אותה האש שרגילים לטגן בה.[9]"

השאלה היא : באופן כזה [שמכשירים מחבת ע"י גז], האם יש בעיה כלשהי שהמחבט תיגע בחצובות [שעליהם עומדים הסירים] בעת ההכשרה ?

(מכיוון שמסובבים אותה בכל הכיוונים בעת ההכשרה, כמעת ואי אפשר למנוע תופעה זו.)

*מדובר על כיריים גז שמשמשים לבשר וחלב בכל השנה.

תודה.

תשובה:

שלום וברכה אין בעיה, כיון שזה מגע יבש ואין עליהן ממשות של משהו הראוי לאכילה.

הצטרף לדיון

תגובה 1