גילוח אחרי אבלות ביום שישי ראש חודש

שאלה:

אבי נפטר א בשבט תשפ"א
ה-30 יוצא ל בשבט בגלל שזה ראש חודש הולכים לבית העלמין ב- כ"ט בשבט ובערב עושים סעודה. מתי אפשר להתגלח ולהסתפר ?

תשובה:

שלום וברכה

כל דיני האבלות מסתיימים רק ביום השלושים עצמו, כלומר ביום שישי בבוקר אחרי התפילה, רק אז ניתן לגלח [לגבי גילוח ביום שישי כשחל בראש חודש, לנוהגים על פי צוואת רבי יהודה החסיד שלא מסתפרים בראש חודש, יש דעות חלוקות, ונראה שכאן כדי שלא להכנס לשבת מנוול בזיפים שמפריעים – מותר [במכונה כשרה או משחה].

בשורות טובות.

מקורות:

ראה עוד כאן.