כניסת נשים לבית קברות

שאלה:

שלום, האם בתור אישה (בטהרה) מותר לי ללכת לבית קברות להלווית המת או לאזכרה? האם יש הלכה מיוחדת כשמדובר במשפחה קרובה?
ושאלה נוספת, הרי ידוע שיש מצווה של הלווית המת- האם נשים לא צריכות בה?

תשובה:

שלום וברכה

יש מנהג שנשים לא הולכות לבית הקברות, כך היה מנהג בירושלים לגבי הלוויות וכך ידוע מהגר"א, אבל רוב הקהילות לא נהגו בכך, ומי שאין לו מנהג כזה מאבותיו אין כל בעיה לעלות לקברים בימי טהרה וכך מנהג העולם.

גם מי שנוהגת לא ללכת לבית העלמין הלוויה תמיד מתחילה מחוץ לשטח ושם אפשר ללוות.