היתר עיסקא ברכישת דירה

שאלה:

שלום וברכה!
אני קניתי דירה מקבלן.
בשעה שקניתי את הדירה, הבניין היה בנוי.
ביקשו ממני לשלם 33% מהסכום. התברר לי שההיתר עיסקא איתם מפוקפק.
האם חייב היתר עיסקא? או שמא אני יכול לומר הדירה בנויה אני שילמתי כנגד הבנוי,וכל פעם שאני מוסיף בתשלום זה כנגד הבניה וממילא אין צורך בהיתר עיסקא?
בברכה נאמנה

תשובה:

שלום וברכה,

יש להתנות שהתשלום מקנה לך בדירה לפי ערך התשלום ובכך אתה מסלק חשש ריבית.

בהצלחה.

מקורות:

ברוב החוזים כתוב שמסירת חזקה תהיה רק בסיום התשלום, ובמקרה כזה התשלום אינו קניין בדירה אלא כהלוואה, ואם הדירה תתייקר נמצא שאתה מקבל הוזלה בגלל הקדמת המעות. אולם אם הקונה רוכש בדירה לפי חלקו בתשלום אין כאן הלוואה אלא קנייה בהמשכים ובכך מסתלק בעיות של ריבית.