תרומות – לחץ כאן

בשר וחלב בתנור

שאלה:

שלום הרב,
1) תנור פירוליטי שהוכן בו אתמול חלבי(פחות מ 24 שעות) , אפשר להפעיל את התנור חצי שעה או אלי לחמם על מצב פירוליטי להכין בו כרגע צ'יפס ולאכול את הצ'יפס עם בשרי?
2) אם הצ'יפס בוכנס לתנור למספר דקות ואז נזכרנו שהתנור חלבי והוצאנו את הצ'יפס שהוא עדין קצת קפוא ושמנו במחבת בשרי, אפשר לאכול את הצ'יפס ם בשר?

תשובה:

שלום וברכה

1. ליבון קל – חימום חצי שעה, לא הייתי סומך עליו בלא שעברו 24 שעות. אבל זה כמובן רק לבני אשכנז, לבני ספרד די בנקיון יסודי, כיון שמדובר במאכל פרווה. חימום פירולטי יעזור גם לבני אשכנז.

2. לא עוזר שהוא עדיין קפוא אם התנור חם הוא מבליע בו.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל