אמונה בביאת משיח

שאלה:

שלום כבוד הרב ,
קצת קשה לי להאמין באמונה שלימה בביאת משיח כי יש דעה בגמרא שאומרת שכבר הגיע משיח לישראל… אם יש לרב משהו לומר בנושא…
נ.ב אם אני רוצה להאמין ומשתדלת ולא מאמינה באמונה שלימה אני מבולבלת אז אני נקראת אלו שאין להם חלק לעולם הבא חס ושלום?

תשובה:

שלום וברכה

בענין האמונה חשוב מאוד להבדיל בין "וידעת היום", לבין "והשבות את לבבך", הידיעה בשכל היא מחוייבת המציאות ללא פשרות, כלומר, כחלק מהאמונה שלנו בתורה שבעל פה, אנחנו מחוייבים להאמין ביאת המשיח ולכל התהליך המתואר בנביאים ובגמרא. לגבי האמונה החושית בלב, זה נושא של עבודת חיים, באופן טבעי אדם לא מרגיש את האמונה בדבר שאינו רואה בעיניים, כך לגבי האמונה בה' שהיא עבודה, האמונה בכשר ועונש, והאמונה בביאת המשיח ובתחיית המתים, כל זה אדם צריך לעבוד על עצמו להחדיר בעצמו אמונה זו יותר ויותר, על סמך ידיעתו שתורת ישראל אמת היא. בלי לעבוד על כך לא מגיעים לכלום, אבל די בידיעת השכל לבד כדי להחשב יהודי מאמין ברובד הבסיסי של הדברים.