שימוש בהודעת וואצטאפ שנשלחה בשבת

שאלה:

שלום רב
ברצוני לשאול לגבי וואטסאפ הודעה שנכתבה בשבת .זה קישור לפתיחה עם תמונות האם מותר לפתוח את הקישור ביום חול?

תשובה:

שלום וברכה

הכלל בהנאה ממעשה שבת, שכל שזה לא נעשה על ידי האדם עצמו אלא על ידי אדם אחר, האיסור הוא רק בשבת. הפרי מגדים דן בזה האם לאחר השבת יש להמתין "בכדי שיעשו", כלומר הזמן שהיה לוקח לשלוח את זה במוצאי שבת, יש שהקלו בזה ויש מחמירים, שמעתי שהוראה הגר"ע יוסף היתה להקל, לעומת זאת מנהג בני אשכנז למיטב ידיעתי לחוש לדברי הפרי מגדים כמו שמשמע בביאור הלכה בסי' שכה ועוד, עכ"פ במקרה שלך אין לזה רלונטיות שליחת הודעה לוקחת דקות ספורות בלבד…

בהצלחה