ענין דיני ממונות בתווך

שאלה:

שלום כבוד הרב.רציתי לשאול בענין עסקה שהצעתי לאדם מגרש וכאשר הצעתי לו תמגרש ישב עם בעלי המגרש וגם אמרתי לו שאני מציע גם תמגרש ליד ויש עדות על כך מאדם בעל מגרש א ועל מגרש ב אני ממשיך לעבוד ולהיות בקשר אם הדירים היזם החליט שמגרש א לא מתאים לו ולקח את מגרש ב על ידי הבעלים לבד שהתקשר אליו לטענתו או מתווך אחר אם צריך לשלם תווך

תשובה:

שלום וברכה,

אם המידע על מגרש ב הגיע ממך מגיע לך את מלוא התיווך, למרות שהלך וסיים את העסקה לבדו, חייב לשלם את כל התשלום לראשון. אולם המתווך הראשון צריך להוכיח את דבריו שהוא הציע גם את המגרש השני.

בהצלחה.