כשרות תנור חדש /בצל שאינו בדוק

שאלה:

שלום הרב,
1) יש ענין מבחינת לא להשתמש בתנור חדש יום מאז הפעלתו הראשונה על ריק? (כדי שלא יהיה בן יומו),(בלי קשר לטבילת כלים).
2)בצל שנאפה בתנור,ללא בדיקה מקדימה מותר באכילה ללא בדיקה תוך כדי אכי

תשובה:

מעיקר הדין לא צריך לחשוש בזמנינו לחומרי הברקה, הם לא ראויים למאכל אדם, ובדרך כלל הם כימיים, מי שרוצה להטביל אן להפעיל ריק קדוש יאמר לו, אבל זו לא חובה אלא הידור. מי שמהדר יש מקום להדר גם מה שאמרת.

מותר לאכול את הבצל. אגב בדרך כלל עיקר חובת הבדיקה בבצל הוא כשאינו צפוף, אלא כמו בבצל תאומים או שיש רווח בין הגלדים. בכל מקרה בדיעבד אפשר לאכול.

ערב טוב.