השקעה במניות

שאלה:

שלום רב,
ברצוני להשקיע באופן מידי במניות של חברה בשם enlivex, העוסקת בפיתוח תרופה לקורונה.
לא מצאתי מידע לגבי היתר עסקה. ואין לי מידע לגבי מידת שמירת השבת של החברה.
כיצד אדע האם אוכל להשקיע שם? האם מותר להשקיע בחברה זו, בנתונים האמורים?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

לפי דעת  מרנן ורבנן הרב פיינשטיין והרב אלישיב והרב ש"ז אוירבך זצ"ל אין איסור להשקיע בכל סוגי המניות כאשר בעל המניה הוא ערך קטן בחברה ואין לו שיקול דעת, כיון שאין לו בעלות אינו נחשב לשותף בחברה ואינו עובר באיסורי ריבית, חמץ בפסח או חילל שבת שמתקיים בחברה. אולם גם הרב אלישיב סבר עדיף להצטרף לחברות שאין בהם איסורי תורה.

לגבי החברה ששאלת ביררתי עבורך במכון כת"ר [יש להם בודקים את ההשקעות המועדפות לפי הלכה] וכך השיבו לי: "ההשקעה בחברה זו מותרת בעדיפות נמוכה בהתאם לקריטריונים המופיעים באתר המכון".

בהצלחה.