האם חייב להפסיד כסף עבור השבת אבדה

שאלה:

ישי היה בדרך לפגישה חשובה מאוד שאמור להרוויח ממנה הרבה כסף, ובדרך מצא תיק שחייב בהשבתו, האם ישי חייב להפסיד את הפגישה בגלל התיק?

תשובה:

שלום וברכה,

מצאנו סייג במצוות השבת אבדה שאינו חייב להפסיד את ממונו כדי להציל את ממון חברו. ולכן אם הטרחה של ההשבה תבטל אותו ממלאכתו יכול להתנות בפני בית דין או בפני הבעלים שישיבו לו את הפסד ממונו. ואם אין לו אפשרות להתנות אינו חייב להשיב את האבדה ולהפסיד את ממונו.

בהצלחה.

מקורות:

משנה ב"מ ל, ב. ושו"ע סימן רסה.