דינא דמלכותא דינא בתקנות הקורונה

שאלה:

שלום וברכה!
ידועה שיטת החתם סופר, שתקנות שלטוניות שנועדו לטובת הציבור, יש להם תוקף הלכתי לכולי עלמא.
לכאורה ברור שכך הוא גם בתקנות הקורונה.
רציתי לשאול את כבוד הרב, האם יש לכך מקורות בדברי גדולי ישראל בדורנו? אם כן, אשמח מאוד על פירוט.
בתודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

המו"מ ההלכתי שסביב שמירת חוקי תנועה שייכים גם לשמירת הוראות של הבריאות שנקבעים לטובת התושבים. וראה כאן את דברי הפוסקים בנוגע לחוקי תנועה ומשם תלמד לכאן.

בהצלחה.