אבן בשבת על כלב – המשך

שאלה:

לרב שלום,
יש לי פחד לא קטן מכלבים…
ובשבת יש לי בעייה קטנה והיא שאסור לגעת באבנים בשבת…
אז השאלה שלי היא האם כשיש כלב משוחרר לידי בשבת מותר לי לזרוק לכיוונו {ואני מדגיש לכוונו ולא עליו} אבן בשביל שיירתע ויברח?
אפילו קטנה? (חצץ)
והאם מותר לי ללכת עם אבן קטנה בכיס (רק בשביל הביטחון?)
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

לא, זה מוקצה וכאמור בתשובתי הקודמת, אני חושב שאם תרקע חזק ברגליך הוא גם יברח.  באופן כללי כדאי לעשות עם עצמך איזו עבודה לגבי הפחד המיותר הזה, כלב אינו עושה שום דבר [בודאי לא כלב שנבהל מחצץ], וחבל לסבול לחינם. הדרך לטפל בזה, היא לאט לאט להתקרב לכלבים, בתחילה לעמוד כשהם בסביבה, ואחר כך לגעת כאשר הבעלים שומר עליו, ואחר כך להעיז יותר, לאט לאט תתרגל זה מאוד חבל לפחד מדבר שכה שכיח ברחוב…

ובכלל הרי לא יפה לזרוק אבן על כלב, עם כל הכבוד, הוא לא אשם שאתה פוחד ממנו לחינם…

בהצלחה