ענין דיני ממונות בתווך

שאלה:

שאלה נוספת.בענין מימון אני מתעסק גם במימון ומקשר בין חברות גם על מנת לשווק ולוקח אחוזים מזה הצעתי ליזם לעבוד עם חברה מסוימת לגבי מימון והצעתי לו וגם לחברה לעבוד איתו גם בשווק וגם במימון ויש לי הקלטות והוכחות לכך וגם נתתי תמס" לבעל החברה לדבר איתו ושהוא ידבר איתם והראתי לו שנתנו לאחרים ויש להם גב ויודעים לארגן ולאחר שנה נפגשו על ידי מתווך אחר והיזם אומר שהם צריכים לשלם כי הוא משלם להם איתם טרם דברתי רציתי קודם לברר תהלכה בענין מי צריך לשלם ? ואם צריך לשלם בכלל לי היות ועבר שנה מאז שהצעתי שיעשו עסקים בשתפ "??

תשובה:

שלום וברכה,

כדי לשענות על השאלה שלך צריך לשמוע את הצדדים, מה כל מתווך עשה.

אם החברה התקשרה עם החברת מימון בגלל המתווך הראשון, ורק היה עיכוב, חייבים לשלם למתווך הראשון – גם אם עברה שנה – הזמן לא משנה את הדין. אם הראשון ניסה ולא הצליח להביא את גמר העסקה, או שהעסקה נפלה והגיע השני והוא הצליח לקשר בין הצדדים השני הוא המתווך, כיון שהעבודה של הראשון כבר נפלה. אולם יש פעמים שהמתווך הראשון יקבל חלק מהתשלום – כשליש. וכאמור צריך לשמוע את הפרטים.

בהצלחה.