כשרות קוביות סוכר

שאלה:

הייתי בפדיון הבן וחילקו שום וקוביות סוכר, רק שהקוביות סוכר היו בהכשר שאני לא הייתי אוכל סתם. האם אפשר להקל מכיון שסוכר הוא מוצר טבעי או בגלל שעשו קוביות הרי זה מתועש?

תשובה:

שלום וברכה.

קוביות סוכר צריכות הכשר כיון שעושים בלוק אחד גדול של סוכר ואח"כ מנסרים אותו לקוביות. כאשר מנסרים הלהב של הסכין מתחמם ויש חשש שהוא ישאיר רושם שחור במקום החיתוך של הסוכר, ולכן מקררים את הסכין עם שמן. יתכן מאוד שהשמן אינו כשר כי הרבה שמנים שמשתמשים בהם בתעשייה הם שמן מן החי ולכן צריך הכשר. כך כתב אחד מרבני הכשרות המומחה לענין זה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ברור שצריך הכשר, השאלה היא האם ההכשר שיש היום לקוביות סוכר הוא מספיק (רבנות הראשית)???
    האם אדם שמשתדל ונוהג שלא לאכול רבנות, יכול לקנות קוביות סוכר?