לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תוספת שבת ויום טוב

שאלה:

שלום לרבנים אם שבת קימי וקביעא דהינו ממילא חלה שבת בניגוד ליוט שעם ישרל מקדשים אז איך עם ישראל מקבל שבת לפני הזמן? תודה

תשובה:

יש כאן שני נושאים שאין ביניהם קשר, הרי באותה מידה תוכל לשאול גם ביום טוב, הרי ברור שגם יום טוב לא יכול סתם להקבע על ידי כל אדם מישראל באופן שרירותי מתי שירצה, אלא הנושא הוא קידשו החודש בידי הסנהדרין, ממילא אחר שכבר נקבע התאריך איך יכול יהודי אחד להקדים חצי שעה? כמו כן, אין מושג ביום טוב שיקבע לפני השקיעה, כל מה שנמסר לישראל זה לקבוע את התאריך אבל לא להחליט שהיום מתחיל לפני השקיעה… הרי בהכרח שיש כאן שני נושאים ויש כאן ענין שנלמד מיום הכיפורים ומשביעית שניתן להוסיף מהחול על הקודש בתחילתו ובצאתו, וזה דין נוסף שאינו קשור לענין של קידוש החודש.

שבוע טוב.