טלטול כלאחר יד – פלטת שבת שעומדת ליפול

שאלה:

שלום הרב,
יש לי פלטה שאני מעמיד באיזור מסויים ובמהלך השבת ראיתי שאחת הרגליות מסיבה מסויימת זזה באופן שכרגע עומדת על הקצה עם שיווי משקל רגיש. היו סירים על הפלטה ויש חשש שהם יחליקו וגם הבת שלי מסתובבת שם באיזור. האם מותר כלאחר יד להזיזה למקומה?

תשובה:

מותר. עם המרפק וכדומה.

מקורות:

על טלטול בגופו נחלקו הדעות: המשנה ברורה הכריע לקולא ראה סי' שח ס"ק יג, ולעומתו בחזון איש סי' מז הכריע לחומרא, מנהג העולם בזה כדעת המשנה ברורה, אולם ודאי שהמחמיר כדברי החזון איש תבוא עליו הברכה,כאן שזה שעת הצורך יש לסמוך להקל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ושאלת השאלות למה הפלטה מוקצה?

    נכון שיש חוט להט אבל למיטב ידיעתי לפחות להרבה אחרונים אין מוקצה מחמת איסור בחוט להט וכדומה

  2. אדרבה, הרבה חששו שחוט להט דינו כשלהבת, ובכל מקרה מדובר בלי שמלאכתו לאיסור ויש לדון סוג הטלטול כאן אם נקרא לצורך גופו [יש לצדד שכן].