שליח בהדלקת נרות שבת

שאלה:

שלום וברכה,
אדם(רווק שגר לבד) שהולך להתפלל בפלג וכמובן לא יכול להדליק נרות לפני הפלג ורוצה למנות שליח.
במידה והשליח יגיע אליו מאוחר יותר ויהנה מהנרות לא תהיה לו בעיה לברך, אך מה הדין אם השליח שמדליק לא יגיע להינות מהנרות בשבת, האם יוכל לברך בכל זאת?

תשובה:

שלום וברכה

השליח ודאי אינו יכול לברך, הבעיה היא שיש סוברים שלא ניתן לקיים את המצוה הזו על ידי שליח אלא אם כן המשלח עומד שם בשעת קיום המצוה, ולכן כל עצם הדבר הזה אינו מומלץ, אלא יש ללכת לבית ולהדליק אחרי מנחה לפני קבלת שבת וערבית ואחרי פלג, אם זה אפשרי, או לפחות לעמוד ליד השליח בשעה שהוא מדליק [גם לא מועיל לכל הדעות, מחמת הכלל שמה שהמשלח לא יכול לעשות הוא גם לא יכול למנותע ליו שליח] ואם כל זה בלתי אפשרי ומושם מה חייבים להתפלל בפלג, לא יברך השליח על הדלקה זו.

מקורות:

ראה אריכות רבה בכל שיטות הראשונים והאחרונים בזה, בס' ארחות שבת חלק ד' מילואים אות ה.