קופת גמל

שאלה:

לרב שליט"א שלום רב, הורים שעשו לילדיהם חסכון בקופת גמל, ההורים הפקידו כסף, לא בטוח שהיה או יש היתר עיסקא עם החברה הנ"ל, הילדים בגרו ולקחו את הכסף מקופת גמל, האם יש בזה בעיה עם ריבית או עבירה כלשהי לילדים? אם כן, מה לעשות?

תשובה:

שלום וברכה,

עדיף להשקיע במסלול הלכה כדי לצאת את כל השיטות. אולם בדיעבד מותר להוציא את הכסף בדבר, מאחר ולרבים מהפוסקים [מרנן הרב אלישיב הרב פיישטיין הרב אוירבך זצ"ל] אין איסור להשקיע במסלולים שלא לפי הלכה מאחר ובעל המניה הוא מספר זעיר ואין לו בעלות בחברה וממילא אינו שותף באיסורים שנעשים.

בהצלחה.