תשובה על ייחוד אשת איש

שאלה:

לצערי הרב נכשלתי 3 פעמים בהתייחדות עם אשת איש, התחיל בהיכרות בעלמא והמשיך בקרבה מיוחדת, עד שהגענו לצערי לחיבוק ונישוק ונגיעות בכל הגוף,(יצויין שלא הגענו למגע של תשמיש והיינו עם בגדיםלא התבצע מגע באיזוי האיסור בוודאות)
כמובן שאני מתחרט על זה בכל מאודי וניתקנו כל קשר. ואני כבר מספר שנים ללא מנוחועושה ככל שביכולתי לשוב בתשובה.
יש לי מספר שאלות
א. האם נכשלתי בעוון החמור של אשת איש(הבא על אשת איש- למרות שלא הייתה ביאה) או בייחוד עם אשת איש?
ב.מה עושים? אני מנסה לקחת על עצמי להתחזק בכל אופן שאני יכול- יותר תפילות, תורה, מעשים טובים ומאידך מתחזק להשמר מעברות( ובייחוד מהנושא הנ"ל) וכמובן מנסה לפעול כפי דרך התשובה..מה באמת יכול לעזור לי למחות את החטא הנ"ל ושמא אין תשובה כלל לנושא זה?

תשובה:

שלום וברכה

אתה עושה נפלא. אין דבר העומד בפני התשובה, ואני בטוח שבורא עולם רואה בחרטתך בעזיבת החטא ובקבלה לעתיד שהם חלקי התשובה, ועוונך מכופר.

איסור אשת איש בעיקרו הוא בביאה, אבל גם ייחוד אסור מהתורה, ומגע של חיבה אף הוא לדעת הרבה ראשונים אסור מהתורה, אין להקל ראש בעבירות אלו שבעם ישראל תמיד נחשבו לתועבה, אבל פעלת בדרך הנכונה, ומכאן ואילך יש רק להתחזק בשמחה ובהודיה לה' על שלימד אותנו דרך תשובה ולימד אותנו שהתשובה מועילה ומכפרת, ואין צורך עוד להתייסר. רק לשמוח ולהמשיך להתעלות.

ברכה והצלחה.