הנחת תפילין לחולה אלצהיימר

שאלה:

האם יש עניין והאם מותר להניח תפילין לאב חולה אלצהיימר שככל הנראה אינו מודע למצב?
השאלה היא גם האם יש עניין בזה?
וכן אם בכלל מותר מאחר והוא אינו שולט על צרכיו אז אולי יש בעיה עם הנקיות.

תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם הוא לא מודע לכלום ופטור מן המצוות ואינו מגלה צורך בזה ורצון לזה, אין בכך כל ענין וחבל על הזמן, מה גם שיכול להיות בזיון לתפילין וכאמור בענין הנקיות. אם הוא מבקש וי שלו רצון, גם אם בחלק גדול מהזמן הוא מבולבל, אבל באותו רגע יבין שזה תפילין וירצה, ודאי שיש בזה מצוה, ולגבי הנקיות, תראו לעשות זאת מיד לאחר שמנקים אותו, אני מניח שבא מישהו בבוקר ודואג לכך.

תזכו למצוות רבות ושבת שלום.