גניזת פטיש שניפצו בו טלפון פרוץ

שאלה:

כיום ברוך השם רבים הם שכובשים את יצרם, ומבינים את חומר האיסור של החזקת מכשיר טמא בבית, שעוברים עשרות לאויים מהתורה, והקב"ה מערה עליהם רוח טהרה, וקמים ועושים מעשה ששוברים את המכשיר לרסיסים עם פטיש.
ואולי אפשר לומר שהפטיש הזה הוא 'פטיש קדוש' ומטעם זה הוא גם ראוי לגניזה לאחר שכבר אינו ראוי לשימוש, כיון שבעזרת פטיש זה, קיים מצות ובערת הרע מקרבך, ומנע מעצמו מכשולים רבים,
וראיה לדבר מצינו שהחזון איש זצ"ל אמר שהציורים שמציירים על מנת להמחיש את המשניות המורכבות במסכת מידות, קנים, עירובין והדומה להם, חל עליהם קדושה ויש לגנוז אותם
אשמח לקבל תשובה בענין ?
תודה רבה

תשובה:

לא צריך להגזים, אבל בהחלט עצם ניפוץ הטלפון שאינו מוגן זה מעשה חשוב מאין כמותו.

שבת שלום ומבורך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מדובר באדם שיודע בעצמו שעוד רגע אחד שזה לידו וכבר אולי הוא מתחרט, מזכיר את הרעיון הידוע ביתרו: "מה שמועה שמע ובא…" ושואלים כולם, וכי רק הוא שמע, כל העולם שמע? אלא שיתרו שמע את השמועה ומיד בא, אחרים שהתמהמהו, כבר התקררו ולא באו…