בעל תשובה שמיצר על שגגותיו

שאלה:

שלום,
בעל תשובה שחילל שבתות הרבה
ולא ידע מלאכות שבת
וכנראה עבר על כל ההלכות
מה הוא שיקרא שלושים ותשע פעם פרשת חטאת?
תודה רבה,ושבת שלום!

תשובה:

שלום וברכה

מספיק פעם אחת… הרי בלאו הכי אינו יודע כמה פעמים שגג וחילל את השבת, וגם אמירת פרשת חטאת אינה מכפרת כמו קרבן, אלא יש בה מהענין הסגולי של הכפרה, בבחינת "ונשלמה פרים שפתינו", לכן החשוב ביותר הוא להתמקד בעצם מעשה התשובה, הכולל את החרטה על העבר, הקבלה לעתיד, ובעיקר המשך העשייה הברוכה בדרך העולה בית א-ל, להמשיך ולהתקדם בשמירת המצוות מתוך שמחה, לקבל קבלות טובות, למצוא זמן ללימוד התורה, והעיקר לשמחו מאוד על הארת פניו של ה' יתברך המקרבנו אליו, דבר שלא מובן מאליו כלל וכלל.

שבת שלום ומבורך, ובמקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד.