צניעות בגבר

שאלה:

מה כללי הצניעות אצל הגבר?
מה המקומות שדרכם להיות מכוסים?

תשובה:

שלום וברכה

בעיקר דין הצניעות כתב המשנה ברורה בסי' ב ובעוד מקומות שהקובע הוא מנהג העולם, כלומר מקומות שנהגו שלא ללכת יחף, גם הליכה בלי גרביים אסורה, ולכן הכל לפי המנהג. בזמנינו שהרבה אנשים הולכים בשרוול קצר מעל המרפק, מותר כך ללכת, אף שמי שנוגע מעל המרפק יש לחשוש שכיון שפעמים רבות זה מכוסה עליו ליטול ידים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. צניעות בגבר ענינה כבוד לפני ה' יתברך, וכלשון השו"ע אל יאמר אדם הנני בחדרי חדרי ומי רואני, שהרי הקב"ה מלוא כל הארץ כבודו… באשה נוסף לכך ענין מאוד מרכזי של מניעת עוון וכידוע וכמובן כבר משאלתך.