נער שניזוק ומחל הבן ולא מחל האב האם נפטר מתשלום

שאלה:

שלום לרב,
שברתי לנער בן 14 את המשקפיים,הנער מחל לי.אך האם אביו של הנער גם צריך למחול?(הוא סמוך על שולחנו)
או שנגיד שהנער כבר גדול והמשקפיים כבר שלו ואז מספיק מחילתו

תשובה:

שלום וברכה,

אבא שרכש לבנו משקפיים הרי המשקפיים שייכים לבן למרות שהבן סמוך על שולחן אביו, ולכן מחילת הבן על הנזק של המשקפיים פוטר את המזיק מתשלומים.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן צז סעיף כה מבואר שבגדים שקנה לאשתו ובניו שייכים להם, ולכן בעל חוב לא יכול לגבות מהבגדים את החוב. ומלבד בגדי שבת היקרים שלא מקנה להם. ולכן בגדים הרגילים או משקפיים שקונה לבנו שייך לבן, ומחילת הבן מועילה לפטור את המזיק.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. למרות שבעצם הבן לא ירכוש לבד אלא אביו ירכוש לו משקפיים חדשות… אין לו שום סיבה לא למחול…

    איך יכול הבן למחול על ההוצאה שנגרמה לאביו?