מוזיקה בשנת אבל-בעבודה

שאלה:

שלום כבוד הרב,

אבי נפטר החודש, ואני מודע לזה שאסור לי לשמוע מוזיקה במהלך השנה, אני צריך לחזור שבוע הבא לעבודה, אנחנו צוות שעובדים בחדר אחד ושומעים מוזיקה במהלך כל היום.
השאלה שלי מה עושים?
האם אני לא יכול לכפות על אנשים לא לשמוע מוזיקה שנה שלימה?
או לחילופין במידה והם משמיעים מוזיקה,ואני שומע בכול מקרה?
אני לא יודע מה לעשות,אני אובד עצות.
אשמח לקבל תשובה איך לנהוג.
בברכה,
ירון.

תשובה:

שלום וברכה

השאלה שלך באמת לא נעימה… למעשה זה מאוד תלוי עם מי אתה יושב… אם מדובר באנשים דתיים שמודעים ויכבדו, אז ודאי כדאי להזכיר בעדינות, ומה יש אם יבואו לקראתך, אבל אם זה לא אפשרי, אנשים לא דתיים או לא נחמדים… אתה יכול לשהות שם, לא גרע מדברי המהר"ם שיק הידועים שהתיר לנגן אפילו בשנת האבל לצרכי פרנסה.

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.