הנחת תפילין לחולה שיש חשש שהוא מלוכלך בצואה

שאלה:

אבא שלי מתעקש שאניח לו טלית ותפילין למרות שיש סבירות גבוהה שהוא מלוכלך מצואה, ואומר שהוא לוקח על עצמו את החטא שלי. האם יש בדבר ממש?

תשובה:

שלום וברכה

יש להקל בחולה כזה להניח לו תפילין, ובלבד שמשתדלים לנקות אותו לפני התפילה. כלומר, כדאי לתזמן את ההנחה לאחר הנקיון היומי, אני בטוח שאם לא משאירים אותו סתם מלוכלך. כמו כן אם הוא אומר שהוא נקי תניח לו.

כמו כן מאוד חשוב שתשמור על כבודו, הוא אביך, ויש לכבדו, במיוחד שהוא במצב כל כך רגיש של הזדקקות לאחרים.

רפואה שלמה

מקורות:

ראה שו"ת מנחת יצחק ח"ח סי' ט, והליכות שלמה פרק כ הערה 52, ושו"ת אור לציון ח"ב פרק ו אות טו.