מה אני יכולה לעשות עבור אבא שלי?

שאלה:

שלום.
אני יהודיה ואבי הוא גוי,אני מאד רוצה להתפלל בשבילו שימצא מנוחה.הוא יקבר ברוסיה רחוק ממני.

אשמח לדעת מה כן אפשר לעשות עבורו.לא היינו ככ בקשר ,רק עם אמא שלו(סבתא) אבל מכיוון שאני זוכרת אותו רוצה להתפלל עבורו גם בשביל עצמיש אדע שעשיתי משהו קטן עבורו

תשובה:

שלום וברכה

שאלתך חשובה עד מאוד.

התשובה לכך מאוד פשוטה, הזכות הגדולה ביותר שיכולה להיות לאדם עלי אדמות, יהודי או גוי כאחד, הוא להניח אחריו צאצאים שומרי מצוות. רצון הבורא בבריאה הוא קיום התורה והמצוות, וברגע שאת יהודיה, חלק מהעם היהודי שקיבל תורה, ואת מקיימת את מצוותיה, זה עושה לו נחת רוח בעולם העליון שלא ניתן לתארו במילים. אינני יודע היכן את בענין זה של שמירת מצוות, אבל אם תקבלי על עצמך שמירת שבת, צניעות מה שאת יכולה, מתוך כוונה באמת לעשות רצון ה' ולהתקדם לאט לאט, תקבלי על עצמך לבדוק האם אכן אלוקים אמת ותורתו אמת ומה זה מחייב אותנו, לבדוק… זה הרי הנושא הכי יסודי שיש לנו לדון בו… הדבר ישעה לו קורת רוח מרובה, ואני בטוח שגם לך…

בהצלחה רבה מאוד, ושיהיו תמיד רק שמחות, סיפוק ועשייה גדולה!