רטיבות מאחד מתוך שני השכנים למעלה

שאלה:

בס"ד

א' לשכן בק"ב יש רטיבות בתקרה מעליו יש מרפסות של שני שכנים [הרטיבות כנראה מגיעה ממי הגשמים שמחלחלים מאחת המרפסות. השאלה היא
א' האם חובת האיטום היא רק על השכנים מלמעלה המים שמחלחלים הם לא מים שמהשימוש שלהם אלא רק מי גשמים]
ב' לא ידוע מאיזה אחד משני השכנים מגיעה הרטיבות האם מספק שניהם חייבים והאם כל אחד מהם יכול לטעון שהוא מוכן לתקן אבל במדה ויתברר שהרטיבות מלא מגיעה ממנו הוא רוצה שהתחתון ישלם על האיטום שהבתרר כמיותר

תשובה:

שלום וברכה,

בעל הנזילה הוא חייב לתקן את הנזילה של הגשמים. כל עוד לא ידוע ממי מגיעה הנזילה לא ניתן לחייב שום שכן לתקן. והפתרון שהתחתון יתקן את הנזילה ואחרי שהתברר מיהו בעל הנזילה הוא יצטרך לשלם עבור האיטום.

בהצלחה.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. איטום שמטרתו לבדיקה לא מחייבת את השכנים להשתתף, ורק אחרי שידעו את מקור הנזילה יוכלו לחייב את בעל הנזילה עבור כל ההוצאות האיטום.